• Brandmandskonkurrencer er god personalepleje

  22. februar 2016
  De store sammenlægninger af beredskaber er alletiders mulighed for et comeback for de årlige konkurrencer, mener konkurrenceforeningens formand.

  Af Erik Weinreich

  – Der skal ikke herske tvivl om, at når brandfolkene mødes hen over en weekend til de årlige CTIF brandmandskonkurrencer, så er det for at konkurrere om, hvem der er bedst til slangeudlægning og stafetløb.

  Men konkurrencerne er meget mere, ikke mindst god personalepleje, siger Henning Bobsin, Auning, der er formand for konkurrenceforeningen. Han fortsætter:

  – Når man nu har dannet disse meget store beredskaber, ser jeg muligheder i at bruge konkurrencerne til skabe fælles virksomhedskultur og god personalepleje. Jeg ser det som et stort plus, at det enkelte beredskab har overskud til at deltage i konkurrencerne. Det viser for mig, at man vil sit mandskab det godt.

  Styrker kammeratskabet

  Ved konkurrencerne mødes man også for at slappe af og hygge sig uden det sædvanlige pres fra arbejdspladsen. Til gengæld foregår konkurrencerne under tidspres, og så skal man huske på, at mandskabet faktisk bliver lidt bedre til at håndtere materiellet, mens de træner og konkurrerer.

  – Under alle omstændigheder er træning og deltagelse med til at skabe god hold-ånd og et fantastisk kammeratskab. Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre alle operative chefer til at få sat gang i nogle konkurrencehold ude i landet, siger Henning Bobsin.

  Slagelse-Sorø med igen

  Dansk CTIFs Brandmandskonkurrenceforening har eksisteret siden 1979, og Henning Bobsin har stor tiltro til, at den i mange år fremover fortsat vil være en del af de danske beredskaber.

  Ganske vist er der i dag under ti aktive hold. De fleste er fra Jylland, og så glæder Henning Bobsin sig over et comeback for et kombineret hold fra Slagelse og Sorø, der tidligere har været en fast del af konkurrencerne.

  Det er dejligt, at de er med igen, siger han og underkender heller ikke, at de statslige beredskabscentre stadig er en del af det samlede beredskab og kan sende deres hold.

  10.-12. juni

  Det kræver velvilje og god planlægning i den operative afdeling, såfremt man vil sende ti brandfolk til de årlige konkurrencer. Belønningen er et plus på brandmændenes humørkonto.

  Årets Brandmandskonkurrence holdes i Ikast-Brande den 10.-12. juni, og Henning Bobsin står gerne til rådighed, hvis nogen har spørgsmål.

  Målet er under alle omstændigheder, at konkurrencerne skal vokse sig store som i ”gamle dage”.