• Ny vicelandschef i Beredskabsforbundet

  25. maj 2020
  Brian Eriksson ny vicelandschef i Beredskabsforbundet

  Brian Eriksson er blevet udpeget til ny vicelandschef i Beredskabsforbundet, organisationen for de frivillige i det danske redningsberedskab. Han afløser tidligere vicelandschef Stine Arenshøj, som i flere år har været ansvarlig for en af Beredskabsforbundets vigtigste opgaver, nemlig uddannelse af borgerne i kriseparathed gennem projektet Robust Borger, der i dag hedder BorgerBeredskabet.

  52-årige Brian Eriksson, der bor i Snoldelev syd for Roskilde, har en lang karriere bag sig i det danske redningsberedskab. I dag arbejder han i Hovedstadens Beredskab som leder af Civil Sektors Beredskab. Beredskabsforbundets præsident, Jan Johansen (MF for Socialdemokratiet) er glad for, at Brian Eriksson har sagt ja til den ulønnede opgave: ”Med sin baggrund og sit netværk og sit job i Hovedstadens Beredskab bliver Brian et stort aktiv for Beredskabsforbundet. Med ham som vicelandschef får vi en opgradering af vores ledelses samlede kompetencer på civilbeskyttelsesområdet,” siger Jan Johansen.

  Brian Eriksson ser frem til at gøre en forskel i sit nye frivillige hverv som vicelandschef: ”Frivilligtanken tiltaler mig, Og jeg tror, at jeg med 35 års erfaring inden for beredskabet kan bidrage positivt, specielt i samarbejdsfladen mellem de kommunale beredskaber og de frivillige”, siger han.

  Samtidig med Brian Erikssons udpegelse blev Charlotte Lund genudpeget til en ny periode som vicelandschef. Dermed består Beredskabsforbundets præsidium (”forretningsudvalget”) af præsident Jan Johansen, landschef Niels Bonde Jensen, de to vicelandschefer Charlotte Lund og Brian Eriksson, samt forbundets direktør Carsten Iversen.