• Nytårsfejring gav stor travlhed for beredskaber i hele landet

  01. januar 2020
  Nytårsaften og -nat har været særdeles travl for landets kommunale beredskaber, der har rykket ud 567 gange.

  I år har nytårsaften og -nat været en travl affære for de mange kommunale brandfolk, der har været på vagt.

  Fra tirsdag middag klokken 12 til onsdag morgen klokken 04 har de kommunale beredskaber landet over rykket ud 567 gange. Det viser en opgørelse, som Danske Beredskaber har lavet.

  Som tommelfingerregel plejer man at sige, at beredskaberne rykker ud 400 gange på en ’normal’ nytårsaften og -nat.

  – Vi håber altid på et roligt nytår, så vores brandfolk kan nyde kransekagen til midnat. I år har vores brandfolk dog haft rigtig meget at se til i nytårsdøgnet, siger Cecilie Hedegaard Petersen, der er journalist hos Danske Beredskaber.

  Til de 567 udrykninger har der i alt været over 1.800 brandfolk i gang – nogle af dem er dog gengangere ved flere udrykninger.

  Opgaverne har varieret fra den klassiske mindre containerbrand til en større brand i en bevaringsværdig bygning i Svaneke på Bornholm. Her er indsatsen fortsat i gang for at redde en del af bygningen, der er fra 1700-tallet.

  Som det typisk er nytårsaften, er det fyrværkeri, der relaterer sig til de fleste indsatser.

  – Den klassiske opgave er skraldespands- og containerbrande, der forekommer i næsten alle dele af landet – og ofte er bevidst påsatte. I den mere dramatiske ende har der været 49 bilbrande i det fri og fem brande i motorcykler og/eller knallerter, siger Cecilie Hedegaard Petersen.

  I løbet af nytårsdøgnet har der været 17 fyrværkeriangreb mod brandfolk.

  – Det er heldigvis stadig et fåtal, der ikke ved, hvordan man skal fejre nytår. Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på vores brandfolk, og derfor er fyrværkeriangrebene naturligvis noget, vi tager meget alvorligt, siger Cecilie Hedegaard Petersen.