Radikale Venstres beredskabsordfører på besøg hos Beredskab Øst

21. september 2024

Stinus Lindgreen er ny forsvars- og beredskabsordfører for Radikale Venstre, og han gæstede den 18. september Beredskab Øst for at få indblik i det kommunale beredskabs opgaver, rammer og hverdag.

Beredskabsdirektør Rasmus Storgaard tog imod, og der var også anledning til at hilse på dagens vagthold, som var igang med hverdagsøvelse.Budskabet var iflg. Rasmus Storgaard ganske klart. Der er udfordringer alle steder, deltidsmodellen er under pres, fremmøde særligt i dagtimerne mangelfuld, rekrutteringen vanskelig og samfundsudviklingen, særligt ift. den grønne omstilling går meget stærkt.

Desuden er der samtidigt klimaudfordringer, trusler og en ny sikkerhedspolitisk situation.

-Der er kæmpe forventninger til os, men vi er i overvejende grad dimensioneret til hverdagshændelser, og arbejder benhårdt for at fylde kompetencegabet op i hverdagen på alt det, som vi skal kunne og være klar til, siger Rasmus Storgaard i forbindelse med besøget fra Stinus Lindgreen.

Og udfordringen er ifølge beredskabsdirektøren ikke let at håndtere, når der er sparet på beredskaberne samlet set i de seneste år, mens opgaverne og udfordringerne stiger.

-Der er brug for en saltvandsindsprøjtning eller en tydelighed om forventninger, som tilpasses de økonomiske prioritering, siger Rasmus Storgaard.

De nye opgaver i forbindelse med grøn omstilling blev et naturligt samtaleemne, da netop eftermiddagens øvelse for vagtholdet omhandlede håndtering af brand i elbil.

Meget apropos assisterede Beredskab Østs specialenhed fra st. Gentofte om aftenen kollegaerne i Hovedstadens Beredskab i forbindelse med brand i en elbil. En brand som varede tre timer og med indsats fra tre udrykningsenheder.

Ifølge Rasmus Storgaard et eksempel på nye hverdagshændelser, som er blevet mere krævende ift. kompetencer, specialmateriel og varighed, når der sammenlignes med en almindelig bilbrand.

Af JTI

Relaterede nyheder

Netværk Forebyggelse havde ved efterårsmødet i Billund fokus på lovgivningen og fagligheden. Der er stor vilje til at alle gerne vil dygtiggøre sig og ambitioner om at skabe en fælles tilgang til opgaverne når Netværk Forebyggelse under Danske Beredskaber samler kapaciteter fra hele landet for at udveksle erfaringer omkring brandforebyggelse. Og for tovholderen for efterårsmødet […]

Når du ringer 112 for at få hjælp til brand eller redning, så er det altså næsten altid brandfolk fra en af det kommunale beredskabs 29 enheder landet over, der tænder de blå blink og kommer til undsætning. Det gør vi mere end 40.000 gange om året. På landsplan håndterer de kommunale redningsberedskaber samlet i […]

Brandmanden fra Højer Frivillige Brandværn, der døde under indsats den 7. september, blev æret, og otte helte fra brandstationen i Nykøbing Falster blev tildelt Redningsberedskabsprisen af beredskabsministeren, da det civile beredskab den 4. oktober mindedes sine faldne i Holmens Kirke. Den 4. oktober blev den årlige mindehøjtidelighed for faldne brand- og redningsfolk afholdt i Holmens […]

Få nyhedsbrev i indbakken