• Seminar i Netværk DOK

  13. marts 2024
  Under Netværk DOK-seminaret 12-13. marts fik ansatte på vagtcentraler og operationscentre rig mulighed for at udveksle erfaringer på tværs af landet.

  Deltagerne i Netværk DOK favner bredt; her samles direktører, chefer, ledere, operatører og teknikere for at koordinere og udveksle viden om arbejdet på vagtcentraler og operationscentre. Et forum beregnet til ERFA-udveksling på tværs af landet og udvikling af VC/OC området.

  Og seminaret den 12. og 13. marts 2024 favnede bredt, men havde specielt fokus på uddannelse, rekruttering og fastholdelse af kollegaer på de enkelte VC/OCer.

  I løbet af seminarets første dag kunne deltagerne opleve indlæg omkring nyt 112 system, uddannelse og rekruttering til 112 operatør, nyt SINE v/ Center for Beredskabskommunikation, overgang fra ICCS til DSC (Nyt ICCS system) v/ DBK, JRCC oplæg omkring uddannelse herunder fjernundervisning, rekruttering og JRCC arbejdsopgaver i forbindelse med SAR operationer (redningsoperationer til søs).

  Derudover har deltagerne fået input fra Falcks assistanceområde i forhold til den måde Falck rekrutterer assistancerådgiver, disponenter og hvordan man hos Falck håndterer forandringsprocesserne i forbindelse med indførelse af ny teknologi.

  TrekantBrand og Nordjyllands Beredskab har under seminaret også delt deres erfaringer med samarbejdet i forbindelse med indførelse af et nyt alarmsystem.

  Fra styregruppen bag Netværk DOK lyder vurderingen, at seminaret 2024 er forløbet rigtig godt, og indholdet har spændt vidt fra erfaringsudvikling omkring længden på forlængerledninger på centralerne til trivsel hos personalet.

  Det vide fokus lever således op til det grundlæggende netværkskoncept, der beskriver at Netværk DOK skal favne såvel det strategiske, det taktiske som det praktiske niveau.