• Trekantområdets Brandvæsen i opløb om international hæder

  03. november 2016
  Trekantområdets Brandvæsen er som det eneste danske brandvæsen nomineret til den internationale pris Conrad Dietrich Magirus Award. Det sker på baggrund af hændelsen på havnen i Fredericia den 3. februar 2016, hvor kollaps af en stor tank med gødning blandt andet medførte en storbrand i palmeolie.

  Hændelsen anses for at være den største og mest komplicerede opgave, som brandmandskabet er rykket ud til. Nu kan alle bakke op om brandmændene ved at stemme på dem på nettet.

  Conrad Dietrich Magirus Award uddeles årligt for at hylde de opgaver, brandvæsner og brandmænd løser for samfundet. Hvert år nomineres 10 brandvæsner til den internationale pris.

  Trekantområdets Brandvæsen er det eneste danske brandvæsen, der er nomineret. Med i opløbet er også brandmandskaber fra blandt andet Brasilien, Ecuador og Italien, som i 2016 er rykket ud til alt fra jordskælv til farlige brande med giftige dampe.

  awardTrekantområdets Brandvæsen er nomineret på baggrund af hændelsen på Fredericia havn, hvor en stor tank med flydende gødning kollapsede. Ulykken, der udviklede sig til en storbrand med eksplosionsfare, blev den hidtil største og mest komplicerede opgave for Trekantområdets Brandvæsen. 480 brandmænd var fire dage om at få branden under kontrol.

  “I Trekantområdets Brandvæsen er vi glade og stolte over at være blandt de ti brandvæsner på verdensplan, som et dommerpanel har udvalgt til at kæmpe om den fine hæder. Vi ser nomineringen som et skulderklap til vores brandmænd – men også som en generel anerkendelse af alle brandmænd i Danmark, der stiller sig til rådighed, når samfundet har brug for hjælp,” siger Søren Ipsen, der er viceberedskabsdirektør i Trekantområdets Brandvæsen.

  Ud over æren og en statuette modtager det vindende brandmandskab en rejse til USA med blandt andet et besøg hos det berømte brandvæsen i New York.

  Alle, der vil være med til at støtte TrekantBrands nominering, kan afgive deres stemme her.

  Afstemningen er åben frem til den 11. december 2016.