Søg
Close this search box.

Vestsjællands Brandvæsen håber på ny direktør til maj

28. januar 2016

Vestsjællands Brandvæsen har endnu en gang udsat ansættelse af en beredskabsdirektør. Efter at Slagelse Kommune har besluttet ikke at gå med i det fælleskommunale projekt, vil ansættelsesudvalget lige se en ekstra gang på opslagets direktørprofil og vurdere, om den skal justeres.

Forventningen er nu, at stillingsopslaget kan udsendes sidst i januar, og at en direktør vil kunne tiltræde 1. maj.

Risikobaseret dimensionering snart færdig

Siden nytårsaften, hvor Vestsjællands Brandvæsen blev en realitet for de tilbageværende fem kommuner, Sorø, Lejre, Holbæk, Odsherred og Kalundborg, har to medarbejdere haft travlt med at revidere den fælles, risikobaserede dimensionering, der ellers allerede var sendt i høring i de respektive kommuner.

Forventningen er, at dette arbejde kan være færdigt og forelægges beredskabskommissionen den 29. januar og derefter sendes til udtalelse i Beredskabsstyrelsen.

Budget skal ikke godkendes igen

Også budgettet skal revideres, og det er tilsyneladende langt lettere end frygtet, fortæller Preben Christensen, der er konstitueret beredskabsdirektør.

Det er aftalt, at beredskabsomkostningerne alene fordeles efter indbyggertal, og rent tilfældigt svarer de 27 %, som Slagelse skulle have bidraget med i det rene beredskabsbudget, meget nøje til Slagelses del af omkostningerne.

Det betyder, at budgettet for de fem tilbageværende kommuner ikke skal tilbage til ny behandling i kommunalbestyrelserne, hvilket er mere end almindelig heldigt, siger Preben Christensen.

Masser af plads

Ud over opgaver, der hører under beredskabsloven, har Slagelse både en brandskole og et særligt Storebæltsberedskab. Disse trækkes også ud af det oprindelige budget, der derved reduceres med sammenlagt næsten 40 %.

Alt i alt giver det en mindre kompleks organisation i Vestsjællands Brandvæsen, hvortil Slagelse skulle have bidraget med fem mand. Administrationen har derfor rigelig plads på de 300 m2, der er lejet på det tidligere rådhus i Svebølle.

Hvorvidt den mindre administration i stedet skal placeres på en brandstation, er alene en politisk beslutning.

 

Relaterede nyheder

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Få nyhedsbrev i indbakken