Søg
Close this search box.

Vi pumper videre – og det går fremad

28. december 2015

De store mængder regn har, som alle ved, skabt store problemer i store dele af Danmark. Men heldigvis har de kommunale beredskaber og brandvæsner under Danske Beredskaber ydet en utrættelig og bemærkelsesværdig indsats.

”I det hårdest ramte bælte, fra grænsen i Sønderjylland og nordpå op til og med Trekantområdet, er der i særdeleshed arbejdet målrettet og professionelt”, fortæller Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber. Organisationen har her til aften samlet status ind. ”I disse områder alene, har langt over 600 mand været indsat på næsten 200 indsatssteder. Mere end 130 køretøjer, inklusive pumper, containere mm., har været i brug, og der er anslået pumpet næsten 300 millioner liter vand væk. Alt sammen siden i går aftes. Det er virkelig en stor indsats vores folk har leveret, og herfra skal lyde en enorm tak for deres arbejde.”

I Sønderborg alene, hvor vandet har stået rekordhøjt, har 100 mand arbejdet på 51 indsatssteder.

Ud over det hårdest ramte områder, er der en lang række andre steder tilsvarende ydet en særlig indsats, fx omkring Greve, hvor yderligere 30 mand har pumpet uden stop, på Fyn, i Østjylland og ved Kalundborg.

”I sådan en situation har det vist sig vigtigt, at vi arbejder sammen i hele landet som et samlet beredskab, der er klar til at bakke op om hinanden”, pointerer Bjarne Nigaard. ”Jeg har så sent som i eftermiddag talt med nogle af de beredskabsenheder der aktuelt ikke er berørt. Og de er klar til at tage over, hvis der skal afløses de ramte steder.”

Et konkret eksempel på sådant proaktivt samarbejde kom allerede tidligere i dag, da fem sjællandske beredskabsenheder sendte mandskab og materiel til at hjælpe i Sønderjylland.

”Vi skal heller ikke glemme, at der i alle kommuner også er hjulpet til fra folk i vej- og parkafdelinger, tekniske afdelinger osv. Rigtig mange har bidraget til at holde skaderne bedst muligt nede. Vi er ikke færdige endnu, og der er mere der skal gøres. Men vi har styr på det, og er på rette vej. Takket være alle der har bidraget til indsatsen”, slutter Bjarne Nigaard.

Ud over de mange kommunale brand- og redningsfolk, og andre kommunalt ansatte, har også hjemmeværnet og det statslige beredskab deltaget med mandskab nogle steder.

For yderligere oplysninger kontakt Bjarne Nigaard, tlf. 31 37 88 05.

Relaterede nyheder

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Danske Beredskaber sætter på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dalberg fra Forsvarsakademiet kontrollerer spillet og deltagerne alt imens vejret udvikler sig på planspilstavlen. Klimahændelser kan til tider kræve, at der bliver indsat måske 100 mand, og det […]

Få nyhedsbrev i indbakken