Søg
Close this search box.

112-dagen fylder Christiansborg Slotsplads med blå blink

5. februar 2016

Torsdag den 11. februar bliver Christiansborg Slotsplads indhyllet i blå blink og uniformerede mænd og kvinder, når den nationale 112-dag afholdes for ottende gang.

112-dagen er delt op i to events. Det ene foregår inden for murene på Christiansborg, hvor myndigheder, aktører i samfundets beredskab og politiske beslutningstagere deltager for at skabe dialog om de værktøjer og visioner, der skal skærpe Danmarks beredskab.

IMG_9589Danske samt udenlandske specialister vil holde oplæg omkring udvalgte sikkerheds- og beredskabstemaer under temaerne “fremtidens organisation og struktur af vagt- og alarmcentralen”, “udbud og udlicitering af opgaver i samfundets beredskab” og ”flygtninge- og migrantkrisen”, fortæller Preben Bonnen fra Forum for Samfundets Beredskab, der står bag 112-dagen.

”Det er vigtigt at have en dag, hvor myndigheder kan stifte bekendtskab med hinanden på tværs af sektorer, og hvor man samtidig er tæt på det politiske miljø, som træffer beslutningerne. I stedet for, at beslutningerne bliver utilsigtet trukket hen over hovedet på dem, får de på denne dag rig mulighed for at vise, at der er plads og rum til forbedringer,” siger han.

Den gode historie skal også fortælles

Den anden – og mere seværdige – del af 112-dagen foregår på Christiansborg Slotsplads. Her vil beredskabet, politiet, sundhedsvæsnet og mange flere aktører på området stå parat til både at demonstrere udstyr og arbejdsgange og få en god dialog om fremtidens beredskab.

I frokostpausen vil myndigheder og relevante politikere, der deltager i konferencen på selve Christiansborg, komme ud på Slotspladsen og tage del i de mange aktiviteter, der finder sted. Flere af folketingspolitikerne skal endda agere ’tilskadekomne’.

”Det her er lige så meget en dag for politikerne til at se, hvad der sker ude i det virkelige liv, som det er en dag for dem i det virkelige liv til at påvirke politikerne,” siger Preben Bonnen og fortsætter:

”112-dagen skal både være et sted, hvor vi kan vende det, der fungerer, og det, der ikke fungerer. Den gode historie er mindst lige så vigtig for os som de steder, hvor der er plads og rum til forbedringer.”

Redningsdykning i Holmens KanalIMG_9518

På Christiansborg Slotplads får man et indblik i, hvordan de forskellige myndigheder og aktører i samfundets beredskab arbejder, ligesom man vil kunne opleve, hvordan politiet, de kommunale og statslige redningsberedskaber og ambulancepersonalet samarbejder i kritiske situationer, fortæller Preben Bonnen.

”Det, man kan komme og opleve, er blandt andet frigørelse, brandslukning og redningsdykning i Holmens Kanal. Derudover vil vi demonstrere den præhospitale kæde, som viser, hvad der sker, når man ringer 1-1-2. Mange folk ved ikke, hvilket stort apparat de sætter i gang, og de kender ikke de bagvedliggende beslutninger, som bliver truffet af operatørerne,” siger Preben Bonnen.

Arrangementet på slotspladsen finder sted mellem klokken 10 og 15, mens konferencen på Christiansborg går i gang klokken 9.00. Konferencedeltagerne har frokostpause mellem klokken 12 og 13.30, hvor de vil være at finde på Slotspladsen.

Alle kan deltage på 112-dagen, så længe man er tilmeldt. Tilmelding foregår via Forum for Samfundets Beredskabs hjemmeside. Læs mere her.

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken