• 19-årige Lucas modtog Danske Beredskabers hæderslegat

  24. september 2020

  Den 23. september modtog 19-årige Lucas Løssl Danske Beredskabers Hæderslegat for ”…med usædvanlig handlekraft og mod at have reddet menneskeliv i hav.”

  På billedet ses legatmodtager, Lucas Løssl med sin mor, Rikke Løssl.

  Den dengang 18-årige Lucas var den 16. juli 2019 på stranden med sin mor og søster vest for havnen i Hornbæk, hvor de kom i problemer under en badetur. Det lykkedes Lucas at hjælpe sin mor ind på lavt vand, hvor han gav hende livreddende førstehjælp, indtil beredskabet nåede frem. Han er indstillet til hæderslegatet af Helsingør Kommunes Beredskab.

  Det var Borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, der havde æren af at overrække Lucas legatet samt den medfølgende check på 10.000,- kr. ved Helsingør Kommunes Beredskabs kommisionsmøde onsdag d. 23. september. Tilstede ved overrækkelsen var ligeledes beredskabschef ved Helsingør Kommunes Beredskab, Søren Lundhild.

  “Det er en helt særlig dag. Ikke kun for dig, men også for din familie og alle andre, der var involveret i ulykken og den efterfølgende redningsaktion, som fandt sted sidste sommer. Det I har været igennem er voldsomt – og det sætter spor efterfølgende. Jeg kan forestille mig, at der er røget mange tanker gennem hovederne på jer siden den dag i Hornbæk. Ikke mindst taknemmelighed over, at I alle er her i dag”, sagde Benedikte Kiær.

  På billedet ses legatmodtager, Lucas Løssl og Borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær.

  Lucas havde hele sin familie med til overrækkelsen og var – af gode grunde – både stolt og glad.

  “Det betyder rigtig meget for mig at få den her anerkendelse – men mest af alt er jeg glad for, at det hele endte, som det gjorde. Det er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme, men i dag er alligevel en slags afslutning”, sagde Lucas efter at have modtaget legatet.

  Danske Beredskaber, der er en sammenslutningen af de kommunale redningsberedskaber i Danmark, uddeler hvert år hæderslegatet. I år uddeles tre hæderslegater; 7-årlige Anna fra Nordjylland modtog sit hæderslegat i sidste uge og i næste uge bliver den sidste legatmodtager offentliggjort.

  Overrækkelsen skulle være sket ved Danske Beredskabers årsmøde, som desværre blev aflyst grundet udviklingen med Covid-19, og derfor er uddelingen af hæderslegaterne i år flyttet til kommunal kontekst.

  På billedet ses legatmodtager, Lucas Løssl med sin mor, Rikke Løssl og Borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær.