Søg
Close this search box.

Trekantområdets Brandvæsen ønsker besparelserne på det kommunale beredskab revurderet

1. februar 2016

Den 1. januar 2016 var første arbejdsdag i det nye Trekantområdets Brandvæsen. Det er kommunerne Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle kommuner, der i fællesskab har etableret et kommunalt fællesskab på beredskabsområdet for at skabe det bedste mulige beredskab for færrest mulige penge.

Det skriver Trekantsområdets Brandvæsen i en pressemeddelelse.

Men der skal spares i det nye beredskab. Mange penge. Ifølge aftalen mellem KL og regeringen skulle kommunerne under ét allerede spare 50 mio. kr. i 2015 og 75 mio. kr. i 2016 og frem.

Der var også lagt op til store besparelser på det statslige beredskab, men det har forsvarsministeren annulleret pga. den aktuelle flygtningesituation, oversvømmelser og terrortrusler.

I et brev til forsvarsminister Peter Christensen skriver de seks borgmestre, at det er deres opfattelse, at kommunernes beredskab står over for præcis de samme udfordringer, som det statslige beredskab.

”Vi mener, at det er bydende nødvendigt med et robust, effektivt og professionelt beredskab, når disse udfordringer skal imødegås, og borgernes legitime forventninger på området skal indfris”.

Borgmestrene mener ikke, at man kan adskille beredskabet i det kommunale og det statslige.
Beredskabet hænger uløseligt sammen, og der bør ses på helheden i den samlede løsning af opgaverne, hvis udfordringerne skal imødegås på betryggende vis.

Borgmestrene i de seks kommuner opfordrer derfor forsvarsministeren og regeringen til også at revurdere de planlagte besparelser på det kommunale beredskabsområde, som de allerede har gjort det på det statslige område.

Læs borgmestrenes brev til forsvarsministeren her.

Relaterede nyheder

Beredskabets nye minister Torsten Schack Pedersen (V) holder festtalen når Årsmødet for Danske Beredskaber sætter ild til Aalborg den 10. og 11. september, og så venter der deltagerne et stærkt fagligt program med fokus på Cyber-trusler og bagsiden af den grønne omstillings-medalje. Årsmødet i Danske Beredskaber er den største beredskabskonference på dansk jord og har […]

Torsten Schack Pedersen, Danmarks nye minister for Samfundssikkerhed og Beredskab, har takket ja til Danske Beredskabers invitation til at holde festtalen under Årsmødet i Danske Beredskaber, der finder sted på havnen i Aalborg den 10. og 11. september. Selv om det er Danske Beredskaber der arrangerer Årsmødet, så er både Beredskabsstyrelsen, Falck, Beredskabsforbundet, Rigspolitiet og […]

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har i en orientering til Folketinget bedyret, at regeringen forventer at afgangstidskravet på fem minutter vil blive ophævet omkring årsskiftet, og det er en beslutning, der møder fuld opbakning fra Danske Beredskaber. Forsvarsministeriet lægger i et brev til Folketinget op til, at det nuværende afgangstidskrav på fem minutter for redningsberedskabet […]

Få nyhedsbrev i indbakken