Søg
Close this search box.

Beredskabsforbundet slår dørene op til 1-1-2 dag med brandvarme emner

27. oktober 2017

(Arrangementet er udsat på ubestemt tid, oplyser Beredskabsforbundet)

I en tid, hvor mange vil have os til at sætte kryds ved et bestemt bogstav eller navn, så vil Beredskabsforbundet foreslå et kryds i kalenderen ved en bestemt dato.

Fredag den 1. december 2017 inviteres der nemlig til et dobbelt-event på og ved Christiansborg, hvor Danmarks nationale beredskabsdag – 1-1-2 Dagen – foregår. Det er sket flere gange før, men det er første gang med Beredskabsforbundet som vært.

”Beredskabsforbundet ønsker at bruge 1-1-2 Dagen til at styrke det samlede beredskab for alle aktørerne. Vi har inddraget samarbejdspartnere i dialogen om programmet, som sætter fokus på nogle af de mest aktuelle spørgsmål for os alle i dag. Og vi vil bruge udendørsarrangementet bedst muligt til at profilere de aktører i beredskabet, som hver dag gør en positiv forskel for hele samfundet,” siger landschef i Beredskabsforbundet, Niels Bonde Jensen.

En dag i beredskabets tegn

Dobbelteventet består dels af et udendørs arrangement, hvor alle frit komme og møde forskellige aktører i beredskabet i fuld uniform og med blå blink, brandslanger, køretøjer, både og andet nyt og spændende udstyr. I år foregår det på Bertel Thorvaldsens Plads, da Christiansborg Slotsplads er i gang med en omfattende renovering.

Indenfor i Fællessalen på Christiansborg afholdes en konference, der traditionen tro sætter fokus på varme emner for de danske beredskaber. I år har Beredskabsforbundet i samråd med en række andre aktører valgt at belyse tre vigtige emner: Muligheder og udfordringer med spontane frivillige, fremtidens skadesteder med terror i billedet og betydningen af store, fælles øvelser.

Det er endnu ikke alle indledere, oplægsholdere og paneldeltagere, der har bekræftet deltagelse, men den første række er på plads – herunder lektor Carsten Bagge Laustsen fra Aarhus Universitet, uddannelseschef Jan Alsander fra Civilförsvarsförbundet og landschef Niels Bonde Jensen fra Beredskabsforbundet. Journalist ved TV2 NEWS Lisbeth Davidsen har påtaget sig rollen som konferencier.

Mere information om dagen og tilmelding til arrangementet findes på 1-1-2 Dagens hjemmeside, 112dagen.dk. På siden er det blandt andet muligt at tilmelde sig et nyhedsbrev, der løbende vil ajourføre læserne om nye navne, ændringer og tilføjelser til programmet.

Relaterede nyheder

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Danske Beredskaber sætter på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dalberg fra Forsvarsakademiet kontrollerer spillet og deltagerne alt imens vejret udvikler sig på planspilstavlen. Klimahændelser kan til tider kræve, at der bliver indsat måske 100 mand, og det […]

Få nyhedsbrev i indbakken