Søg
Close this search box.

Danske Beredskaber inviterer til debat på Folkemødet

29. maj 2018

Der er efterhånden ingen lande, der kan se sig fri fra at være potentielle mål for terrorens grimme ansigt. Det er blandt andet en af årsagerne til, hvorfor alle kommuner skal have en beredskabsplan klar i tilfælde af, at der sker en stor, uforudset hændelse.

Beredskabsplanen skal nemlig være med til at sikre, at samfundet ikke lammes fuldstændigt, selv hvis eksempelvis et cyberterrorangreb lukker ned for infrastrukturelle systemer.

Men hvordan sørger vi egentligt for, at den enkelte borger er i stand til at klare sig, når en større hændelse opstår?

Det er blandt fokuspunkterne, når Danske Beredskaber, Falck og Beredskabsforbundet inviterer til debat lørdag den 16. juni kl. 10:30 på Folkemødet 2018.

På hjemmeværnets båd, Hjortø, der ligger på Indermolen i Allinge, skal forskellige aktører diskutere, hvordan vi i Danmark kan sætte den borgernære krisestyring og krisekommunikation i system, så man er sikker på, at de livsnødvendige leverancer til borgerne videreføres.

En debat, der er nødvendig at tage, lyder det fra Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef hos Danske Beredskaber.

”Terrortruslen er en af de mest komplekse og presserende udfordringer, vi står overfor i Danmark og hele den vestlige verden. Derfor tror jeg også, at det er af største vigtighed, at vi faktisk får talt om, hvad vi egentligt gør den dag, uheldet er ude – og om borgerne overhovedet er klar,” forklarer han og uddyber:

”Hvis du går ud i et hvilket som helst storcenter i Danmark, så tror jeg de færreste ville vide, hvad de skulle gøre, hvis der pludselig stod en og skød løs. Der er ikke noget nemt svar, men vi er nødt til at finde frem til, hvad der giver bedst mening”, lyder det fra Bjarne Nigaard.

Panelet til debatten kommer til at bestå af repræsentanter fra Politiet, Beredskabsforbundet, Falck, Kommunernes Landsforening og Danske Beredskaber.

Vi livestreamer debatten på Danske Beredskabers Facebookside, hvor der forhåbentligvis vil være mulighed for at kunne stille spørgsmål til paneldeltagerne.

Virtual reality skal vække interesse

Men det er ikke alene ved den store beredskabsdebat på Hjortø, hvor Danske Beredskaber vil være at finde på Folkemødet 2018.

Danske Beredskabers sekretariat vil, sammen med hele bestyrelsen, være at finde i Allinge, hvor bestyrelsen skal deltage i debatter, mens sekretariatet deler brandgode råd ud og skaber opmærksomhed om Danske Beredskaber.

Som noget helt nyt, vil det være muligt for interesserede at prøve af, hvordan det er at være med til at slukke en brand. Danske Beredskaber medbringer nemlig virtual reality udstyr, så det bliver muligt at komme med på helt tæt hold af en brandslukningsøvelse.

Den noget anderledes gimmick skal være med til at vække borgernes interesse og respekt for brandmandsfaget, der desværre, som Danske Beredskaber har sat fokus på, oplever gener ved visse hændelser.

”Beredskabet ér hverdagens helte, og det giver derfor rigtig god mening, at vi giver deltagerne på Folkemødet muligheden for at opleve, hvordan en brandslukningsindsats foregår,” lyder det fra Bjarne Nigaard, der afslutter:

”At slukke en brand er ikke bare noget, man lige gør. Det kræver hård træning, disciplin og, som de fleste nok vil opleve, når de prøver virtual reality brillerne, at man kan holde hovedet koldt.”

Folkemødet er en tilbagevendende begivenhed, der hvert år siden 2011 er blevet afholdt i Allinge på Bornholm. Sidste år var der omkring 100.000 gæster under Folkemødets fire dage, og der var arrangeret cirka 3.200 events.

Relaterede nyheder

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Claus Bo Nielsen, Beredskabsdirektør i Nordvestjyllands Brandvæsen har været hårdt ramt af afgangstidskravet på fem minutter. 18. juni forklarede han Folketingets forsvarsudvalg, hvorfor en afskaffelse af kravet kan medvirke til at bevare de vigtige lokale stationer rundt i landet. Hos Danske Beredskaber ser man afskaffelsen af afgangstidskravet som en levetidsforlængelse af deltidsmodellen, og i bestyrelsen […]

Få nyhedsbrev i indbakken