• Danske Beredskaber på Folkemøde 2022

  14. juni 2022

  Fra torsdag den 16. juni til og med søndag den 19. juni er en lille delegation fra Danske Beredskaber draget til Folkemødet 2022 på Bornholm.

  Her skal Danske Beredskabers formand, Jarl Vagn Hansen, deltage i paneldebatten “Civilbeskyttelse i en brydningstid”, der finder sted på Hjemmeværnskutteren i Allinge Havn.

  Debatten om civilbeskyttelse er på det seneste kommet på mediernes dagsorden i forbindelse med situationen i Ukraine. En stor del af debatten har centreret sig omkring beskyttelsesrum/sikringsrum og jodtabletter.

  Men civilbeskyttelse handler om meget mere end sikringsrum og bunkere. I april 2022 skrev Jarl Vagn Hansen en kronik, der blev bragt i Jyllands-Posten med en opfordring til, at vi gentænker moderne civilbeskyttelse.

  – I de senere år har vi efterhånden set flere eksempler på uforudsete globale hændelser, der påvirker samfundet og os i beredskabet. Det er tid til, at vi tager debatten om moderne civilbeskyttelse anno 2022. Det handler om borgernes sikkerhed, lyder det fra Jarl Vagn Hansen forud for lørdagens paneldebat.

  Ud over Jarl Vagn Hansen består panelet af:

  Carsten Iversen, Beredskabsforbundet
  Peter Juel-Jensen, Venstre
  Jan Jørgensen, Socialdemokratiet
  Rasmus Dahlberg, historiker

  Debatten moderes af Lars Bangert Struwe fra Atlantsammenslutningen.

  HVOR
  Debatten finder sted på Hjemmeværnskutteren i Allinge Havn lørdag den 19. juni klokken 12.30. Paneldebatten kan også ses på Danske Beredskabers facebookside, hvor den vil blive livestreamet og efterfølgende blive gjort tilgængelig.