Søg
Close this search box.

Danske Beredskaber på Folkemøde 2022

14. juni 2022

Fra torsdag den 16. juni til og med søndag den 19. juni er en lille delegation fra Danske Beredskaber draget til Folkemødet 2022 på Bornholm.

Her skal Danske Beredskabers formand, Jarl Vagn Hansen, deltage i paneldebatten “Civilbeskyttelse i en brydningstid”, der finder sted på Hjemmeværnskutteren i Allinge Havn.

Debatten om civilbeskyttelse er på det seneste kommet på mediernes dagsorden i forbindelse med situationen i Ukraine. En stor del af debatten har centreret sig omkring beskyttelsesrum/sikringsrum og jodtabletter.

Men civilbeskyttelse handler om meget mere end sikringsrum og bunkere. I april 2022 skrev Jarl Vagn Hansen en kronik, der blev bragt i Jyllands-Posten med en opfordring til, at vi gentænker moderne civilbeskyttelse.

– I de senere år har vi efterhånden set flere eksempler på uforudsete globale hændelser, der påvirker samfundet og os i beredskabet. Det er tid til, at vi tager debatten om moderne civilbeskyttelse anno 2022. Det handler om borgernes sikkerhed, lyder det fra Jarl Vagn Hansen forud for lørdagens paneldebat.

Ud over Jarl Vagn Hansen består panelet af:

Carsten Iversen, Beredskabsforbundet
Peter Juel-Jensen, Venstre
Jan Jørgensen, Socialdemokratiet
Rasmus Dahlberg, historiker

Debatten moderes af Lars Bangert Struwe fra Atlantsammenslutningen.

HVOR
Debatten finder sted på Hjemmeværnskutteren i Allinge Havn lørdag den 19. juni klokken 12.30. Paneldebatten kan også ses på Danske Beredskabers facebookside, hvor den vil blive livestreamet og efterfølgende blive gjort tilgængelig.

Relaterede nyheder

Hos TrekantBrand rykker man både ud til komplicerede brande og er via sin fremskudte rolle i akutberedskabet ofte dem, der når først frem, når der ringes efter en ambulance. Fælles for de mange opgaver, der løses af TrekantBrands 15 brandstationer, er, at de skaber tryghed tæt på borgerne. Bilnøglen er blevet væk, og dit lille […]

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Få nyhedsbrev i indbakken