Søg
Close this search box.

Fredericia inviterer beredskaber til takkefest efter brand

11. februar 2016

Hundredevis af kommunale brandmænd deltog i slukningsarbejdet på Fredericia Havn, da flere olietanke brød i brand og udviklede sig dramatisk til en af de største brande i nyere tid.

Fredag bliver den store indsats fra beredskabernes side hyldet ved et arrangement i Fredericia Idrætscenter. Her er alle involverede i både sluknings- og oprydningsarbejdet inviteret til at modtage et tak fra byrådet i Fredericia.

”Jeg skriver for at takke for indsatsen i forbindelse med den store brand på Fredericia Havn 3. februar. Kun takket være en hurtig og professionel indsats og et overvældende opbud af hjælp fra Jylland, Fyn og Nordtyskland lykkedes det at få kontrol over branden. I var med til at sikre at branden kun forårsagede materiel skade. Det skylder vi jer stor tak for,” skriver Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, i invitationen.

Et stort tilløbsstykke

Hos Trekantområdets Brandvæsen, der koordinerede indsatsen under branden i Fredericia, er man glad for den byrådets gestus og ser frem til at deltage i arrangementet.

”Det er noget, alle glæder sig til. Det er et stort tilløbsstykke,” siger bestyrelsesmedlem i Danske Beredskaber, Søren Ipsen, der til daglig er viceberedskabsdirektør i Trekantområdets Brandvæsen.

Det er dog endnu uvist, hvor mange der deltager i arrangementet i morgen, fredag, da der ikke er bindende tilmelding.

Arrangementet i Fredericia Idrætscenter begynder fredag den 12. februar klokken 15. Der vil være en pølse samt øl og vand til de fremmødte.

Læs borgmester Jacob Bjerregaards invitation til arrangementet her.

Relaterede nyheder

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten på marinehjemmeværnsskibet Hjortø fredag den […]

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Få nyhedsbrev i indbakken