Søg
Close this search box.

Vej fortsat afspærret efter væltet lastbil med skidtfisk

10. februar 2016

Natten til onsdag fik Midtjysk Brand & Redning en melding om mindre spild af olie på Holstebrovej mellem Sjørup og Daubjerg, der dog viste sig at være tonsvis af skidtfisk fra en væltet lastbil.

Fremme på stedet kan beredskabet konstatere, at en lastbils trailer er væltet med 37 tons skidtfisk, som flere steder lå i et lag på vejen på hele 25 centimeter.

”Lastbilchaufføren kommer kørende mod vest og kommer så af ukendte årsager over i modsatte side, faktisk helt ud i rabatten, hvor hjulene pløjer en dyb fuge på 30-40 centimeter de næste 30 meter, inden han får rettet bilen op på vejen igen,” siger indsatsleder fra Midtjysk Brand & Redning, Knud Erik Thorsager.

Da lastbilchaufføren kommer tilbage på vejen, er lastbilen på slingrekurs, og det får selve traileren bag på lastbilen til at vælte.

”Det slår hul på dieseltanken, og de her fisk vælter ud på vejen og bliver nærmest spulet ud på vejen, ned i grøften og op ad grøftekanterne,” fortæller Knud Erik Thorsager.

Vejen fortsat spærret

Midtjysk Brand & Redning, der er en del af Danske Beredskaber, var de første på stedet, og her gik fem mand straks i gang med oprydningsarbejdet, som først er afsluttet kort før onsdag middag.

”Fiskene er blevet fjernet her midt på formiddagen, og vi har været ved at spule fiskene af vejen og grøfteskråningerne. Det arbejde er vi netop blevet færdige med,” siger indsatsleder Knud Erik Thorsager.

Det betyder dog ikke, at vejen igen er farbar. Vejdirektoratet arbejder nemlig fortsat med at reparere de skader, der er opstået som følge af de mange tons brislinger på kørebanen og i grøfterne.

”Jeg vil tro, at vi kan åbne vejen igen et sted mellem klokken 13 og 13.30. Det er min vurdering lige nu,” siger Knud Erik Thorsager.

Indsatsleder Knud Erik Thorsager oplyser til Danske Beredskaber, at hjemmeværnet og politiet er på stedet og dirigerer trafikken ad omveje. Ingen personer er kommet til skade som følge af uheldet.

Relaterede nyheder

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Få nyhedsbrev i indbakken