Søg
Close this search box.

Ny beredskabsdirektør vil dyrke fællesskabet i Nordjylland

5. april 2018

”Det, der er vigtigt for mig, er, at medarbejderne påskønnes. Ligegyldigt om det er deltidsbrandmanden, servicemedarbejderen eller brandinspektøren, så gør de en kæmpe forskel, og det skal de vide.”

Sådan lyder det fra den netop tiltrådte beredskabsdirektør i Nordjyllands Beredskab, Diana Sørensen, der med sig i bagagen har en fortid som blandt andet divisionsdirektør i Falck.

Beredskabsverdenen er derfor på ingen måde ukendt for den nye direktør, der ser frem til de nye udfordringer i Nordjyllands Beredskab:

”Nordjyllands Beredskab er kommet enormt godt fra start, hvor de første år er gået til at etablere rammerne. Nu er tiden kommet til at videreudvikle endnu mere, og her ser jeg et spændende potentiale i opgaven omkring at skabe ét samlet fællesskab.”

Nordjyder vil gerne samarbejde

Nordjyllands Beredskab dækker hele 11 kommuner og er dermed det største kommunale beredskab i Danmark målt på kommuner og geografi. Derfor er der også mange interessenter, der skal høres, når nye ting i Nordjyllands Beredskab skal gennemføres, men den nye direktør ser lyst på fremtiden.

”Selve den geografiske adspredelse i kommunen er ikke en udfordring, men det er klart, at der er forskellige hensyn og interesser, der skal varetages. Men nu er jeg selv nordjyde, og jeg ved, at nordjyder gerne vil samarbejde. Så det handler om, at vi får skabt et fællesskab, hvor alle parter får noget ejerskab.”

Kvinde i en mandsdomineret verden

Beredskabsfaget tiltrækker i særlig grad det mandlige køn, men at være kvinde i faget ser Diana Sørensen ikke som en udfordring, men nærmere en mulighed.

”Jeg tror rimelig hurtigt, man finder ud af, om det er en verden for en. Jeg kan godt lide, at man taler lige ud af posen, for jeg er sådan indrettet, at hvis jeg laver en fejl, så vil jeg gerne have det at vide,” fortæller hun, inden hun videre uddyber:

”Jeg har kun oplevet det som en fordel, at jeg er kvinde, fordi jeg kommer med nogle andre synspunkter og tanker, hvilket kun er sundt for en organisation.”

Nye kollegaer skal mødes

Med den allerede godkendte risikobaserede dimensionering og en implementeringsplan frem mod 2021, er der nok at se til for den nyansatte direktør, som i den kommende tid også skal rundt i det nordjyske beredskab og hilse på sine nye kollegaer. Kollegaer, hun tidligere kan have mødt i sin tidligere stilling, men som hun nu har det overordnede ansvar for.

”De fleste kender mig nok ved navn, og jeg glæder mig derfor til at se dem i øjnene, hilse på og måske afstemme nogle forventninger. Det ser jeg meget frem til,” fortæller Diana Sørensen, der uddybende fortæller om starten hos Nordjyllands Beredskab:

”Jeg føler mig taget rigtig godt imod, og jeg kan også mærke på medarbejderne, at de er meget nysgerrige på, hvem jeg er som person.”

Relaterede nyheder

Hos TrekantBrand rykker man både ud til komplicerede brande og er via sin fremskudte rolle i akutberedskabet ofte dem, der når først frem, når der ringes efter en ambulance. Fælles for de mange opgaver, der løses af TrekantBrands 15 brandstationer, er, at de skaber tryghed tæt på borgerne. Bilnøglen er blevet væk, og dit lille […]

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Få nyhedsbrev i indbakken