Søg
Close this search box.

Ny beredskabsdirektør har taget arbejdshandskerne på

12. april 2016

”Vores image skal være høj faglighed, effektivitet og driftsikkerhed. Det er det, jeg vil arbejde benhårdt på.”

Sådan lyder det fra den nye beredskabsdirektør i Vestsjællands Brandvæsen, der allerede er hoppet i arbejdstøjet og har smøget ærmerne godt op.

60-årige Helle Søeberg skal stå i spidsen for Vestsjællands Brandvæsen, der fik en hård start på livet, efter Slagelse Kommune valgte at trække sin støtte til den nye fælleskommunale beredskabsenhed kort før nytår.

Nu er det tid til at kigge fremad, mener Helle Søeberg, der er meget taknemmelig for den velkomst, hun har fået af medarbejderne i Vestsjællands Brandvæsen.

”Jeg er blevet taget rigtig godt imod, og jeg nyder i den grad at være i spidsen for en organisation med så engagerede medarbejdere.”

Administrative udfordringer

Efter Slagelses exit er det kommunerne Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø, der danner ramme om den nye vestsjællandske beredskabsenhed. Her arbejder 40 fuldtidsansatte, 122 deltidsbrandfolk og cirka 110 frivillige.

For Helle Søeberg bliver en af de første arbejdsopgaver at få administrationen på plads, nu hvor beredskabets ejerkreds er reduceret fra seks til fem kommuner.

”Det operative kører fantastisk, men på det administrative plan arbejder vi hårdt på at få den nye virksomhed op at stå. Slagelse trådte ud lige før jul, og derfor har der været brug for at få et samlet overblik over økonomien og få kigget på organisationen. Det er de to store områder, jeg arbejder med lige nu,” siger hun.

Det beredskabsfaglige område er ikke nyt for Helle Søeberg, der tidligere har arbejdet som både teknisk direktør og kommunaldirektør i Herlev Kommune. Hun ser meget frem til at kunne bruge den viden, hun har med fra tidligere jobs, i arbejdet som beredskabsdirektør.

”Jeg har en god forståelse for, hvordan man arbejder i den kommunale verden, og hvor forskellige kommunerne er. Det er noget af det, der er charmen ved kommunerne, synes jeg – selv om de i princippet udfører de samme opgaver, så er de meget forskellige. Alle skal høres, og alle har nogle specielle interesser, som skal varetages, og som er vigtige i lige netop dén kommune,” siger Helle Søeberg.

Skriver beredskabshistorie

Med jobbet som beredskabsdirektør skriver Helle Søeberg sig ikke blot i historiebøgerne som den første direktør i det nye Vestsjællands Brandvæsen. Hun bliver også den første kvindelige beredskabsdirektør herhjemme.

Det var dog ikke tanken om at kunne skrive beredskabshistorie, der fik ingeniøruddannede Helle Søeberg til at søge stillingen som direktør i Vestsjællands Brandvæsen. Det, der i stedet tiltalte hende ved jobbet, var udsigten til at kunne arbejde med flere af de ting, hun holder allermest af.

”Jeg kan godt lide ledelse, og jeg synes, det er sjovt. Jeg kan godt lide det tekniske eller det konkrete område, hvor man har nogle opgaver, som er synlige, og som har en klar samfundsmæssig nytte. Og så kan jeg godt lide at få flere kommuner til at spille sammen. Så da det her job dukkede op, virkede det som det helt rigtige, for her kunne jeg komme rundt om alle tre emner,” siger Helle Søeberg.

Relaterede nyheder

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Den 12. og 13. juni afholder Danske Beredskaber netværksmøde omkring operative forhold. På førstedagen fortalte delegerede fra Hovedstadens Beredskab omkring kompleksiteten i nutidens byggerier og de udfordringer som Beredskabet møder i forbindelse med indsatser i bygninger, der ofte har helt sin egen risikoprofil. Oplægget følges torsdag op af et oplæg omkring fremtidens byggematerialer fra DTU. […]

Danske Beredskaber sætter på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dalberg fra Forsvarsakademiet kontrollerer spillet og deltagerne alt imens vejret udvikler sig på planspilstavlen. Klimahændelser kan til tider kræve, at der bliver indsat måske 100 mand, og det […]

Få nyhedsbrev i indbakken