Søg
Close this search box.

Rolig nytårsaften på Færøerne og i Grønland

3. januar 2017

For beredskaberne på Færøerne og i Grønland var nytårsaften langt fra lige så hektisk, som de danske beredskaber oplevede det. På Færøerne havde beredskabet i Thorshavn en enkelt kørsel til brand, mens de grønlandske beredskaber i Qaasuitsup, Sermersooq, Kujalleq og Qeqqata kommuner kørte fem gange – heraf ingen i Qaasuitsup.

Den rolige nytårsnat er resultatet af et godt forebyggende arbejde gennem hele året, fortæller Bjarne Gregersen, der er beredskabschef i Qaasuitsup Kommunale Redningsberedskab.  Beredskabet er ikke blevet alarmeret til brande som følge af stearinlys eller fyrværkeri i december.

“Brandbilerne har ikke været ude af garagen i juledagene eller nytårsnat, og vore borgere har været forskånet for ødelæggende røg- og brandskader. Det er glædeligt og har været vores mål via forebyggende kampagner i 2016.”

Bjarne Gregersen formoder, at der har været mindre brande, som er slukket uden behov for redningsberedskabet, og glæder sig over, at borgere og virksomheder i Qaasuitsup med brandforebyggende foranstaltninger har undgået store brandskader som følge af brande i juledekorationer eller vildfarende fyrværkeri.

Informationskampagne om fyrværkeri har været en succes

I november udsendte Qaasuitsup Kommunale Redningsberedskab informationsmateriale om opbevaring af fyrværkeri, og mellem jul og nytår foretog beredskabet brandsyn hos forhandlere af fyrværkeri.

“Brandsynene har generelt været tilfredsstillende, og det tyder på, at fyrværkeriforhandlerne har taget Selvstyrets bekendtgørelse om fyrværkeri til efterretning. Det er yderst positivt at se, at forholdende er i orden, når vi kommer på tilsyn,” siger Bjarne Gregersen.

Samme melding lyder fra Steen Boassen, der er formand for Danske Beredskabers søsterforening i Grønland og til daglig arbejder i beredskabet i Sermersooq.

“De seneste års kampagner om håndtering af fyrværkeri har helt klart gjort en forskel. I år havde vi ingen alvorlige ulykker med fyrværkeri.”

Også på Færøerne var man forskånet for travlhed nytårsaften. Det blev kun til en enkelt kørsel til brand i Thorshavn, hvor flammerne fra et efterladt bål havde fået fat i et skur på en legeplads.

“Det er heldigvis sjældent, at vi oplever travlhed nytårsaften. Derimod har vi været hårdt spændt for under stormen, der ramte os i juledagene, hvor vi havde flere end 200 kørsler alene i Thorshavn,” siger Kartni Jacobsen, der er beredskabschef i Thorshavn.

 

Relaterede nyheder

Hos TrekantBrand rykker man både ud til komplicerede brande og er via sin fremskudte rolle i akutberedskabet ofte dem, der når først frem, når der ringes efter en ambulance. Fælles for de mange opgaver, der løses af TrekantBrands 15 brandstationer, er, at de skaber tryghed tæt på borgerne. Bilnøglen er blevet væk, og dit lille […]

Roskilde Brandvæsens nye Water Management Center skal hjælpe til at klimasikre byerne, indtil permanente værn mod hyppigere og større klimahændelser er på plads. Som led i et offentligt-privat samarbejde blev Water Management Center hos Roskilde Brandvæsen den 18. juni åbnet af Lars Robétjé, Beredskabsdirektør i Roskilde Brandvæsen. Med til åbningen var blandt mange andre også […]

Sankthans er en travl aften for brandvæsenet med mere end dobbelt så mange udrykninger som en normal aften. Følg de gode råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen, hvis du vil undgå, at brandfolkene afbryder Midsommervisen. Brandvæsenet rykker ud til mere end dobbelt så mange 1-1-2 udkald sankthansaften som på en normal aften og nat. Du […]

Få nyhedsbrev i indbakken