Søg
Close this search box.

Udvidelse styrker Danmarks største vagtcentral

18. december 2018

Når beredskabets køretøjer skal disponeres, kræver det overblik, koncentration og operativ forståelse. Sådan gør det sig gældende overalt på landets vagtcentraler, hvor dygtige medarbejdere sidder parat til at reagere hurtigt, så de rette køretøjer kommer de rette steder hen.

Men i Hovedstadens Beredskabs vagtcentral, bliver der nu endnu mere at se til.

For den store vagtcentral, der indtil nu har dækket Østsjællands Beredskab, Beredskab Øst, Helsingør Kommunes Beredskab, Tårnby Brandvæsen og Hovedstadens Beredskab selv, får nu en mærkbar udvidelse, så den store vagtcentral nu skal dække hele seks beredskaber og omkring 1,7 millioner indbyggere.

Det sker i forbindelse med, at Frederiksborg Brand & Redning har valgt at tilslutte sig Hovedstadens Beredskabs vagtcentral i Valby, da man i beredskabet skulle finde på en ny vagtcentralsløsning efter at have valgt at hjemtage brandslukningsopgaven fra Falck, som man tidligere delte opgaven med i Frederiksborg Brand & Redning.

”Vi har sonderet terrænet og vurderet, at det giver os de bedste beredskabsfaglige muligheder, når vi bliver en del af Hovedstadens Beredskabs vagtcentral”, fortæller beredskabsdirektør hos Frederiksborg Brand & Redning, Kim Lintrup, der især betoner vigtigheden af, at man nu kun har én vagtcentral mod to tidligere:

”Det gør arbejdsopgaven langt mere enkel, og samtidig har vi kun hørt positivt om Hovedstadens Beredskabs vagtcentral, der udviser stor professionalisme og rutine selv i svære situationer, og som kan give os en faglig sparring”, fortæller han.

Det betyder, at den udvidede vagtcentral kommer til at dække et område, der dækker fra Gilleleje i nord til Stevns i syd, mens det fra Isefjorden i vest går hele vejen til Øresund i øst.

Disponerer over 40 procent

Samtidig varetager man hos den nu udvidede vagtcentral også alarmopkald fra dele af hovedstadsområdet, og det er derfor hos en særdeles aktiv arbejdsplads, Frederiksborg Brand & Redning nu vil få disponeret sine køretøjer fra.

Ifølge Tim Ole Simonsen, der er operationschef hos Hovedstadens Beredskab og dermed ofte har vagter på den store vagtcentral, er det udelukkende en fordel, at den udvidede vagtcentral dækker et større område:

”Rent koordineringsmæssigt gør det ikke vores arbejde sværere, at der er en et ekstra beredskab, der skal holdes styr på. Faktisk giver det os ekstra muligheder, så vi måske kan rykke ud mere effektivt”, fortæller han om den store vagtcentral, der kommer til at disponere og afsende over 40 procent af det samlede antal udrykninger, som de kommunale beredskaber i Danmark årligt udfører.

”Vi ved, vi har det fornødne overblik til opgaven, så jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle udnytte ressourcerne i et stærkt samarbejde”, siger Tim Ole Simonsen, der i særdeleshed tror, at samarbejdet kan blive vigtigt, når det kommer til ekstraordinære hændelser.

”Hvis vi kommer til at opleve en større hændelse, har vi muligheden for at danne os et større overblik, og på den måde kan vi også nemmere reagere til gavn for borgeren”, afslutter han.

Relaterede nyheder

Danske Beredskaber satte på Folkemødet 2024 i et planspil sammen med DMI fokus på fremtidens vejr, og de udfordringer et vildere vejr medfører for beredskabets arbejde. Rasmus Dahlberg fra Forsvarsakademiet faciliterede oplægget på skibet Hjortø i Allinge Havn imens vejret udviklede sig på planspilstavlen. I videoen her kan du følge debatten på marinehjemmeværnsskibet Hjortø fredag den […]

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen proklamerede lørdag på Folkemødet, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn i forbindelse med en krise. Hos Danske Beredskaber er man tilfredse med, at samfundet har konkrete anvisninger at rette sig efter. Lørdag eftermiddag på Folkemødet i Allinge meldte forsvarsminister Troels Lund Poulsen fra den store scene ud, […]

Den 18. juni skal en delegation fra Danske Beredskabers bestyrelse have foretræde for Folketingets forsvarsudvalg for sammen med udvalgets medlemmer at afklare, hvad konsekvenserne vil blive af afskaffe den danske deltidsmodel. Debatten omkring afgangstider – og omkring deltidsmodellen – er opstået efter løsgængeren Mike Fonseca i Folketingssalen har hentet opbakning til, at der politisk arbejdes […]

Få nyhedsbrev i indbakken